vineri, 18 martie 2011

Moscova

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQvKQAez4yUECR5nQaedN_6tTRoNzD0iU-naw1iy2G3pGJG4cS4
Moscova este capitala Rusiei, un oraş cu 11,2 milioane locuitori, aflat pe râul Moscova şi cu o suprafaţă de 878,7 km².

Istorie

Prima referinţă este din 1147, când era un orăşel obscur într-o mică provincie, cu populaţie predominant fino-ugrică numită Merya.

Moscow International Business Center
Moscova a supravieţuit mai multor dezastre printre care se includ incendiile, revoltele, ocupaţiile străine. În septembrie 1812, în perioada războaielor Napoleoniene, oraşul a fost ocupat de armatele lui Napoleon. Patrioţii ruşi au dat foc oraşului curând după intrarea sa şi rezultatul a fost retragerea armatei Franţei din Rusia, lucru care a contribuit mult la căderea lui Napoleon.
După revoluţia din octombrie 1917, Moscova a devenit capitala Rusiei. O mare parte din oraş a fost modernizată după victoria bolşevică. A fost capitala Uniunii Republicilor Socialiste Sovietice până în 1991. În decembrie 1941, în perioada celui de al doilea război mondial, puternicele armate germane au fost decisiv învinse în apropierea Moscovei.
În 1991 oraşul a fost centrul discuţiilor şi luptelor politice care au dus la dizolvarea URSS.



http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQXqEo_8krpPB_XQwn6qQc90Hsi-exkngrip_LHFACAARu81tuL

Geografie

Moscova este un port, capitala şi cel mai mare oraş din Federaţia Rusă. Este situată pe râul cu acelaşi nume, Moscova. Oraşul Moscova este centrul economic, politic şi cultural al Rusiei. Autostrăzile şi numeroasele linii aeriene fac legătura dintre Moscova şi restul Rusiei. Căile navigabile, incluzând Canalul Moscovei, Canalul Volga-Don, Râul Moscova fac ca portul sa fie accesibil vaselor din Marea Baltică, Marea Albă, Marea Neagră, Marea Caspică.
Moscova are o suprafaţă de aproximativ 800 kmp, fiind un oraş de tip radial concentric. Îcentrul Moscovei se află Kremlinul, care este sediul guvernului, iar în apropiere se găseşte Piaţa Roşie.









http://www.vreaubileteavion.ro/images/orase/moscova-2.jpg
http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQOfzS2jXajG59WjPw0UWuMTIOoyDGRD1jmPdTd20XHVDJazfLunw

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu